Lájkolod?!

Előadás | Cikkírás

Előadás:
Ha valamilyen orvostudománnyal kapcsolatos témában keresel előadót, jelezd e-mailben!

Cikkírás:
Amennyiben felkeltette az érdeklődésed egy az orvostudománnyal kapcsolatos téma, jelezd nekünk. Összegyűjtjük a szükséges információkat és olvasmányos formában összefoglaljuk számodra. 
A blogban eddig megjelent írások is átvehetőek, publikálhatóak előzetes megegyezés alapján. Részletek e-mailben. 

Elérhetőség:

mail.jpg Levél 

Hírvivő és RSS: házhoz megy

Különféle

Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap

Egologo - az erdélyi blogring

Igaz vagy hamis?! A Bifidus ActiRegularis és társai

2009.04.08. 12:09 halász

Létezik-e a Bifidus ActiRegularis, ha igen akkor mit is takar valójában?!

Marketing:
A Bifidus Essensis, Bifidus ActiRegularis és a L. casei immunitas a Danone élelmiszergyártó cég által kifejlesztett és bejegyzett probiotikus baktériumtörzsek. Ezek a megnevezések elsősorban üzleti, marketing célokat szolgálnak, a termékek egyedi azonosítását teszik lehetővé.
A kereskedelmi megnevezésektől függetlenül ismert a Bifidobacterium nemzetség, melynek egyik képviselője a fenti törzs, az L. casei pedig a Lactobacillus-ok nemzetségébe tartozik.

A probiotikumok szerepe:
"A probiotikumok szerepet játszanak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, a fertőzések elleni védelemben, megakadályozzák a kórokozók elszaporodását, erősítve ezzel a szervezet ellenállóképességét. A vastagbélbe kerülő, még emésztetlen szénhidrátokat lebontják, valamint növelik a fehérjék, zsírok, ásványi anyagok és a vitaminok felhasználását. Csökkentik a koleszterinszintet és antioxidáns aktivitásuk révén gátolják a káros szabadgyökök képződését, ezen kívül vitaminokat (K- és B-vitaminok, folsav) termelnek. Segítik a megfelelő bélmozgást, megakadályozzák a székrekedés kialakulását, és védenek a fertőzést okozó baktériumok ellen, ezen kívül hozzájárulnak a májzsugorodás és a vastagbélrák megelőzéséhez." (origo.hu)

Mire érdemes figyelni?
A probiotikumok jótékony hatása az emberi szervezetre már bizonyított, azonban két dologra érdemes odafigyelni:

  • a koncentrációra, hiszen a pozitív hatás kibontakozásának feltétele, hogy elegendő mennyiség jusson belőle a szervezetbe.
  • arra, hogy a termék hőkezelt-e vagy sem. (ha hőkezelt egy anyag, abban már nincsenek baktériumok, ezért is áll el sokáig.)

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás általános

A bejegyzés trackback címe:

https://orvostudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr651053583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása