Lájkolod?!

Előadás | Cikkírás

Előadás:
Ha valamilyen orvostudománnyal kapcsolatos témában keresel előadót, jelezd e-mailben!

Cikkírás:
Amennyiben felkeltette az érdeklődésed egy az orvostudománnyal kapcsolatos téma, jelezd nekünk. Összegyűjtjük a szükséges információkat és olvasmányos formában összefoglaljuk számodra. 
A blogban eddig megjelent írások is átvehetőek, publikálhatóak előzetes megegyezés alapján. Részletek e-mailben. 

Elérhetőség:

mail.jpg Levél 

Hírvivő és RSS: házhoz megy

Különféle

Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap

Egologo - az erdélyi blogring

Elszigeteltek "társadalma"...

2009.03.19. 09:16 halász

A hikikomorik világa. A hikikomori egy japán szóból származik melynek értelme a társadalomból való önkéntes kivonulás. A hikikomorit korábban szociológiai jelenségként szemlélték, napjaink definiciói szerint azonban pszichés zavarnak tekintendő.

Ez a világszemlélet egyre inkább terjedőben van Elsődlegesen veszélyeztetett területek: Japán, Dél-Korea, Egyesült Államok és legújabb felmérések szerint Észak Európa illetve Olaszország. Természetesen a jelenség sokkal tágabb körben van jelen, különféle megnevezések alatt ismert.
A hikikomorik önkéntes elszigeteltségének okát a szakemberek abban látják, hogy nem képesek szembenézni a világgal, vagy így fejezik ki a világ iránti dühüket, megvetésüket. Lényeges, hogy nem tudják elviselni a vágyaik és a valóság közötti szakadékot, illetve a szülők fokozott elvárásait. A hikikomori központi problémája a valós világból való menekülés.

A társadalomba való "visszavezetés" az egyetlen megoldás, amely szakemberek segítségével, illetve a család támogatásával valósulhat meg.

További információk:

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: betegség pszichiátria

A bejegyzés trackback címe:

https://orvostudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr631011304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cikkter.com 2009.03.26. 20:26:44

Divat a mélabú?!A hikikomorit korábban szociológiai jelenségként szemlélték, napjaink definiciói szerint azonban pszichés zavarnak tekintendő.

Trackback: www.linkmegoszto.com 2009.03.25. 14:26:06

Elszigeteltek "társadalma"...A hikikomorit korábban szociológiai jelenségként szemlélték, napjaink definiciói szerint azonban pszichés zavarnak tekintendő. http://orvostudomany.blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.